Internationaal Centrum Kinderchirurgie

Introductie

In het Internationaal Centrum voor Kinderchirurgie of ICPS (International Center for Pediatric Surgery) bundelen we de kennis en ervaring van de kinderchirurgen en -urologen uit de (academische) ziekenhuizen in Aken, Luik en Maastricht.

Meestal wordt uw kind behandeld in het ziekenhuis van verwijzing en komt de gespecialiseerde chirurg ter plaatse voor zowel de poliklinische afspraken, de operatie en de daarbij behorende opname.

In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat een operatie in een van de andere ziekenhuizen noodzakelijk is. In dat geval zal de kinderchirurg u hierover informeren en u de nodige uitleg geven. We streven er altijd naar om de opnameduur op de andere locatie zo beperkt mogelijk te houden en uw kind na de operatie zo snel mogelijk weer te laten overbrengen naar het ziekenhuis van verwijzing. Ook de nabehandeling en controles zullen in het eigen ziekenhuis plaats vinden. Uiteraard wordt alles duidelijk met u doorgesproken en voorgesteld, en ligt de uiteindelijke keuze altijd bij de patiënt. De kinderchirurg zal u  ten allen tijde in uw eigen voertaal te woord staan, Nederlands, Frans, Duits en uiteraard ook in het Engels.   

Mocht u nog vragen hebben over het Internationaal Centrum voor Kinderchirurgie kunt u contact met ons opnemen. Voor de contactgegevens kunt u terecht op de link voor het 'Internationaal Centrum Kinderchirurgie'. 

Meer informatie vindt u op onze website voor kinderchirurgie

Ga naar de website
Sluit de enquête