Ulf Neumann

Prof. dr. U.P. Neumann

HPB-chirurg

Aandachtsgebieden

  • Hepato Pancreato Biliaire Chirurgie
  • Chirurgische oncologie
  • Transplantatiechirurgie

BIG-register

BIG-39917842001

Contact

Patiënten:

  • Polikliniek Chirurgie: T. +31(0)43 387 49 00

Verwijzers en overige:

  • Secretariaat, Sabeth Walpot: T. +31(0)43 387 74 77

Over

Prof. dr. Ulf Neumann is sinds december 2015 werkzaam bij de afdeling Chirurgie binnen het Maastricht UMC+. Daarnaast is hij sinds 2023 werkzaam als afdelingshoofd binnen de Uniklinik Essen.

Na het afronden van zijn studie Geneeskunde aan de ‘Freien Universität’ in Berlijn is hij gaan werken bij de afdeling Algemene, Viscerale en Transplantatiechirurgie van de Charité Universiteit te Berlijn onder supervisie van professor Peter Neuhaus. In 2003 heeft professor Neumann zijn PhD aan de Vrije Universiteit van Berlijn afgerond en is hij volledig gekwalificeerd in Chirurgie aan de Humboldt Universiteit te Berlijn. Vervolgens is hij in 2006 benoemd als plaatsvervangend hoofd aan de Charité alvorens te starten als directeur afdeling Algemene, Viscerale en Transplantatiechirurgie van het RWTH Aachen.

Professor Neumann is lid van diverse verenigingen voor specialisten, waaronder The International Liver Transplantation Society, International Hepato-Pancreato-Biliary Association, German Society of Surgery, German Transplant Society en the German Association for the Study of the Liver. Ook is hij lid van ‘the editorial board of Frontiers Oncology’ en ‘Digestive Surgery’. Daarnaast is hij reviewer voor tal van international peer-reviewed journals zoals Gastroenterology, Journal of Hepatology, Surgical Oncology, BJS en International Journal of Colorectal Disease.

Zijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn complexe abdominale, (laparoscopische)lever- en pancreaschirurgie en levertransplantaties.  

Daarnaast bestaat zijn research focus bestaat uit de topics levertransplantatie, hepatocellulair carcinoom en cholangiocarcinoom,  colorectale metastases en leverregeneratie.

Sluit de enquête