pasfoto

C.M.R. Meers-Haekens

Verpleegkundig specialist

Aandachtsgebieden

  • Borstkanker
  • Wekedelen tumoren

BIG-register

BIG-29006468130

Contact

Over

Na haar opleiding tot verpleegkundige heeft Christel Haekens tot 2006 gewerkt als mammacare verpleegkundige bij de afdeling Chirurgie van het Maastricht UMC+. Hierna is zij multidisciplinair gaan werken in het Oncologiecentrum. In 2008 heb heeft ze de master Advanced Nursing Practice (ANP) afgerond en is sindsdien werkzaam als verpleegkundig specialist in het MUMC+. C. Haekens heeft zich gespecialiseerd in de zorg bij borstkanker. Ze begeleidt vrouwen met borstproblemen – goedaardige afwijkingen, gediagnosticeerde borstkanker of erfelijk belasting – vanaf de diagnose tot en met de follow-up. Daarbij is er aandacht voor zowel de lichamelijke als de psychische aspect. Daarnaast houdt ze zich bezig met patiënten met huidtumoren, hoofd-hals tumoren en sarcomen.

Vanuit haar functie wilt ze graag een bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de zorg voor patiënten met borstproblematiek. De zorg bestaat niet alleen uit puur medisch oncologische handelingen maar ook op esthetisch gebied heeft ons multidisciplinaire team de patiënt veel te bieden. Christel Haekens hecht daarbij zeer veel waarde aan de wensen en de (esthetische) tevredenheid van de patiënt. Ze heeft ene coördinerende rol  binnen de diverse betrokken disciplines en beschouwd dit als een meerwaarde van haar functie. Hierdoor fungeert ze als een spil in het mammateam, die op een laagdrempelige manier zo efficiënt mogelijk de zorg voor iedere patiënt regelt.

Een ander deel van haar werkzaamheden betreft het coördineren, het signaleren en het naleven van de kwaliteitsindicatoren op het gebied van mammacare. Daarnaast participeert ze in wetenschappelijke onderzoeken omtrent borstkanker binnen het MUMC+ en is ze stagebegeleider van verpleegkundestudenten en artsen in opleiding.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

  • Landelijke werkgroep Special Interest Group (SIG)
  • Regionale Richtlijnwerkgroep Mammacare
Sluit de enquête