pasfoto

J.M.J. Lipsch-Crijns

Verpleegkundige

Aandachtsgebieden

  • Borstkanker

Contact

Over

Na haar opleiding tot A-verpleegkundige (diploma in 1993) heeft Janine Lipsch-Crijns  tot 2008 als verpleegkundige gewerkt op de afdeling Algemene Chirurgie/Traumatologie van het Maastricht UMC+. Tegenwoordig is ze werkzaam in het Oncologiecentrum van het MUMC+ als mammacare verpleegkundige. Daar houdt ze zich vooral bezig met de zorg voor  borstkankerpatiënten. Hierbij staat de persoonlijke begeleiding van de patiënt vanaf de diagnose tot en met de follow-up centraal. Tot haar werkzaamheden behoren ook het afnemen van de anamnese en het verrichten van het lichamelijk onderzoek bij nieuwe borstkankerpatiënten. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor wondzorg en seroompuncties. Ook heeft ze een coördinerende rol tussen de verschillende behandelspecialisten van de diverse disciplines, waaronder de medische oncologie, radiologie, nucleaire geneeskunde en de radiotherapie.

J. Lipsch-Crijns hecht veel waarde aan een goed contact met de patiënten en vindt het belangrijk dat er voor elke patiënt altijd voldoende tijd en aandacht is. Ze is aanwezig bij het slechtnieuwsgesprek door de chirurg en draagt daarna zorg voor de directe opvang van de patiënt (en diens naasten). Ze streeft ernaar om voor de patiënt een zo laagdrempelig mogelijk aanspreekpunt te zijn. Daarnaast draagt ze graag haar steentje bij aan een goede en duidelijke informatieverstrekking en een goede begeleiding tijdens de hele behandeling.

Een deel van haar werk besteedt ze aan het begeleiden en informeren van verpleegkundigen (in opleiding). Door het bijwonen van congressen, symposia en klinische lessen houdt ze haar kennis up-to-date.

Sluit de enquête