Coolsen

Dr. M.M.E. Coolsen

Oncologisch chirurg

Aandachtsgebieden

  • Oncologische chirurgie
  • Lever- en alvleesklierchirurgie

BIG-register

BIG-19910509101

Contact

Patiënten:

  • Polikliniek Chirurgie: T. +31(0)43 387 49 00
  • Verpleegafdeling B4: T. +31(0)43 387 44 20 of +31(0)43 387 64 20

Verwijzers en overige:

  • Secretariaat, Manon Luijten-Degroof: T. +31(0)43 387 54 92

Over

Dr. Mariëlle Coolsen werkt sinds 2016 als chirurg in het Maastricht UMC+. In 2008 behaalde zij cum laude haar artsexamen aan de universiteit van Maastricht. Zij heeft haar opleiding tot chirurg met specialisatie in de oncologische en gastro-intestinale chirurgie doorlopen in het MUMC+ en het Zuyderland Medisch Centrum te Heerlen en ze heeft deze afgerond in 2016. Van februari tot mei 2016 heeft ze als extra verdieping op het gebied van de minimaal invasieve chirurgie van dikke darm en endeldarm gewerkt bij het Colorectal Surgery Department and Pelvic Floor Centre in het Churchill Hospital te Oxford. Haar aandachtsgebieden bestaan uit aandoeningen van darm, lever, galwegen en alvleesklier. 

Ze haalt veel voldoening uit de veelzijdigheid van de chirurgische oncologie en gastro-intestinale chirurgie. Ook vindt zij het samenwerken in een multidisciplinair team om zo een ‘op maat gemaakte’ behandeling per patiënt te kunnen aanbieden een echte must. Het goed begeleiden van de patiënt rondom de operatie is zeker net zo belangrijk als de operatie zelf. Deze geoptimaliseerde zorg voor, tijdens en na de operatie wordt omschreven als ERAS (Enhanced Recovery After Surgery ofwel een versneld/verbeterd herstel na operatie) en dit was dan ook het onderwerp van haar promotieonderzoek.

Verder is dr. Coolsen lid van de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie en Nederlandse Vereniging van Gastro-intestinale chirurgie. Daarnaast is zij bestuurslid en voorzitter van de examencommissie van het Collegium Chirurgicum Neerlandicum (CCN), een stichting die de opleiding van jonge specialisten in verschillende snijdende vakken probeert te verrijken door het organiseren van cursussen en congressen. Daarnaast draagt het CCN ook zorg voor de basisexaminering van jonge snijdende specialisten.

Sluit de enquête