Bouwense

Dr. S.A.W. Bouwense

Oncologisch chirurg

Aandachtsgebieden

  • HPB- chirurgie
  • Minimaal Invasie Chirurgie

BIG-register

BIG-29912699301

Contact

Patiënten:

  • Polikliniek Chirurgie: T. +31(0)43 387 49 00
  • Verpleegafdeling B4: T. +31(0)43 387 44 20 of +31(0)43 387 64 20

Verwijzers en overige:

  • Secretariaat, Manon Luijten-Degroof: T. +31(0)43 387 54 92

Over

Dr. Stefan Bouwense werkt sinds 2019 als chirurg in het Maastricht UMC+. In 2010 behaalde hij zijn artsexamen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn opleiding Geneeskunde startte hij met zijn promotieonderzoek (‘Systematic mechanism-orientated ap-proach to chronic pancreatitis pain’) naar de behandeling van chronische pancreatitis (alvleesklierontsteking) en verrichte onderzoek naar acute pancreatitis voor de Pancreatitis Werkgroep Nederland, beide onder leiding van prof. dr. H.G. Gooszen en prof. dr. H van Goor. Tussen 2012 en 2018 werd hij opgeleid tot gastro-intestinaal chirurg in het RadboudUmc en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Van 2018 tot en met 2019 werkte hij als fellow gastro-intestinale chirurgie in het Radboudumc met als aandachtsgebied HPB-chirurgie en de behandeling van slokdarm- en (endel-)darmkanker.  

Binnen zijn huidige werkzaamheden gaat zijn aandacht uit naar de minimale invasieve chirurgie waar door middel van een kijkoperatie met kleinere wondjes een sneller herstel met minder wondproblemen kan worden bereikt. Daarbij is hij betrokken bij het ontwikkelen en invoeren van nieuwe beeldvormende technieken bij minimaal invasieve chirurgie om de kwaliteit van deze operaties nog verder te verbeteren. Hij hecht grote waarde aan een goede multidisciplinaire samenwerking tussen de verschillende specialismes in mijn vakgebied en zet mij in voor een op maat gemaakte behandeling voor elke patiënt, waarin de behoeftes van de patiënt zoveel mogelijk voorop staan.

Naast zijn klinische werkzaamheden verricht hij onderzoek naar het verder verbeteren van de behandeling van acute en chronische pancreatitis en het beter begrijpen en behandelen van infecties na slokdarm-, alvleesklier- en (endel-)darmchirurgie. Naast het publiceren van zijn onderzoek is hij betrokken bij meerdere internationale richtlijnen over de behandeling van pancreatitis en geeft hij regelmatig lezingen op (inter-)nationale podia.

Sluit de enquête